У середній частині корпусу розміщені два розмелювальних валики: один стаціонарний з гладкою поверхнею, другий - змінний, швидкознімний. Поверхня останнього може бути гладкою або рифленою. Замінюють валики за допомогою витяжної шпонки.
У нижній частині корпуса по дотичних до циліндричних поверхонь розмелювальних валиків встановлені на осях два скребки , які притискаються до валиків двома гвинтами . Вони очищують поверхню валика від налиплих частин продукту.
Продукт, який потрапляє в завантажувальний бункер, проходить поміж шибером, живильним валиком, попадає на розмелювальні валики, які рухаються один на зустріч одному. Розминається між ними і виходить на зовні.
Правила експлуатації та техніка безпеки
Зібраний механізм встановлюють хвостовиком у горловину приводу і закріплюють.
Потім встановлюють потрібні зазори між шибером і живильним валиком, а також між розмелювальними валиками (для грубого розмелювання - не більше 1, 5 мм, для розтирання маку - від 0 до 0, 3 мм).
Для отримання однорідної маси горіхи спочатку грубо подрібнюють, а потім, змінивши валики та зменшивши зазор між ними, остаточно розмелюють.
Виникнення сильного шуму під час роботи механізмів пояснюється дуже великим зазором між розмелювальними валиками, підвищене нагрівання валиків - їх перекосом, нерівномірним зазором або надлишковим стисненням. Щоб усунути ці несправності, необхідно, обертаючи ручку встановити рівномірний зазор між валиками (але не більше 2, 5 мм).
При великому зазорі між скребком та поверхнею валика продукт залишається на поверхні валика, знов потрапляючи в зону подрібнення. В цьому випадку необхідно гвинтом притиснути скребок до валика.
Після роботи валик очищують щіткою. Зовнішню поверхню механізму протирають спочатку вологою, а потім сухою тканиною.
Під час роботи забороняється:
1. Проштовхувати продукти руками,
2. прискорювати вихід продукту,
3. працювати без скребків та із знятою передньою кришкою.
Комментариев нет:
Отправить комментарий